22.07.2018 - Парк Витоша (София)

Спонсори

5kmrun.bg

За събитието

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАТВОРЕНА! Записване на място един час преди старта!

12 км Планинско колоездене 

Четвъртото издание на Витоша Летен Фест е част от инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г. и включва:

*планинско бягане

*планинско колоездене и

*кратък туристически поход.

Столична Община отправя СПЕЦИАЛНА ПОКАНА към всички наши участници на 5kmrun, да се включат в планинското бягане или колоездене в този ден. Всеки регистриран за участие камаранец, ще получи раничка с логото на инициативата и 5kmrun.

Именно по този списък, на място преди старта на състезанията, всички регистрирани за участие през сайта на 5kmrun, ще могат да си получат своята рекламна чантичка, както и стартовия номер. Бягането и колоезденето са безплатни, а подаръчето от общината в този ден ще бъде единствено и само за нашите камаранци:)

*Крайният срок за регистрация с получаване на подарък през сайта на 5kmrun e 20 юли!

Витоша Летен Фест 2018

Събитието се организира от Столична община и Фондация „София - Европейска столица на спорта “ и е част от инициатива „София - Европейска столица на спорта 2018“. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Тази година се предвиждат надпревари по бързо разпъване на палатка и теглене на въже, а като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей,  осигурен от „Мачирски спорт“.

ДАТА И МЯСТО:

8 юли 2017, неделя, Природен парк „Витоша“хижа „Момина скала“

ДИСЦИПЛИНИ:

Състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 1км трасе „Кумата“ 
- Състезание по планинско колоездене - старт в 11.15 ч. по 7/20
 км (една/три обиколки) трасе„Копитото“ 
- Туристически поход – начало 11.25 ч. по 
3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и  жени (40+);

За похода: Без ограничения

ТРАСЕ:

По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:

Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си направят предварително застраховки.

СТАРТОВА ТАКСА:

Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:

Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд от 5400 лева, разпределен както следва: за мъже и жени - по 400 лв. за шампионите, по 250 лв. за вицешампионите и по 150 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък дъждобран. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ:

13.00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в 8.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14.30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИ:

Тук на тази секция с бутона "Заяви участие"

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства. Пресконференцията е на 3 юли, вторник, от 11 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство). 

Заявили участие за бягане №2 (22.07.2018 - Парк Витоша (София))

Общо 6 участника, 5 мъже, 1 жени
Позиция Номер Име Възрастова група Пол
1 7826 Димитър Загоров 30-34г. Мъж
2 16651 Недялко Енчев 40-44г. Мъж
3 9883 Филип Фрезе 15-19г. Мъж
4 5475 Nikolay Petrov 40-44г. Мъж
5 15878 Любомир Апостолов 25-29г. Мъж
6 9858 Кристина Цветанска 50-54г. Жена

Спонсори

Изтегли мобилно приложение за ANDROID

  • Get it on Google Play